Kuchař/kuchařka teplých pokrmů - rekvalifikace


Cena16 900 Kč

Kuchař/kuchařka teplých pokrmů - rekvalifikační kurz (dle NSK 65-001-H)

Kurz příprava teplých pokrmů 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin praxe.

 

Realizuje AKREDIKA, o.p.s.

Číslo akreditace: MSMT-1572/2022-2

 

Pracujete jako kuchař/ka, ale nemáte odpovídající vzdělání? Pracujete ve školní jídelně a odchází vám vedoucí, kterou nemůžete nahradit, protože nemáte profesní kvalifikaci v oboru kuchař? Nebo se jen chcete zdokonalit v kuchařském řemesle?

Absolvujte rekvalifikační kurz na kuchaře.  

Popis kurzu:  

V rekvalifikačním kurzu z oblasti gastronomie Kuchař/kuchařka teplých pokrmů získáte veškeré teoretické i praktické dovednosti pro práci na pozici kuchař/kuchařka teplé kuchyně. Kurz je zakončen zkouškou před autorizovanou osobou, po jejím složení získáte Osvědčení o získání profesní kvalifikace. 

Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace. Kurz zahrnuje 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin odborné praxe. 

Co vám kurz přinese:

Po ukončení kurzu absolvent má veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace.

Délka:

Kurz zahrnuje 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin odborné praxe

Forma studia:

Prezenční

Způsob ukončení studia:

Závěrečná zkouška před autorizovanou osobou v rozsahu 5 – 7 hodin

Komu je kurz určený:

Fyzické osobě splňující vstupní předpoklady

Vstupní předpoklady:

Nižší než ukončené střední vzdělání, min. 16 let

Obsahová náplň:

  • Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
  • Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
  • Přejímka potravinářských surovin
  • Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
  • Příprava surovin pro výrobu jídel
  • Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracování
  • Příprava teplých pokrmů podle receptur
  • Charakteristika dietního stravování
  • Zpracování a úprava polotovarů
  • Příprava a pečení moučníků
  • Příprava teplých nápojů
  • Regenerace pokrmů
  • Nakládání s inventářem
  • Skladování potravinářských surovin
  • Obsluha technologických zařízení v provozu
  • Organizování práce v gastronomickém provozu
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

Vámi zvolený rekvalifikační kurz Vám může uhradit i úřad práce.

Vyberte i na eshopu MPSV: https://www.uradprace.cz/web/cz/rekvalifikace1

Nákupní košík
  • počet položek0
  • cena celkem:0 Kč
zobrazit obsah