Jak na stres, spánek a stravu
Zvládněte stres a vylepšete své každodenní návyky na kurzu zaměřeném na zdravý životní styl pod vedením zkušené lektorky a terapeutky.
Anotace kurzu:
Tento kurz svojí náplní propojuje tři významné oblasti lidského života, s nimiž přicházíme do kontaktu každodenně. Je vytvořen na základě osobních životních zkušeností a odborných zdrojů v těchto vybraných oblastech. Jeho náplní jsou postoje ke stresu a stresovým situacím, otázky "vnitřní hry" a možnosti, jak se vypořádat se stresem skrze naše vrozené dispozice. V kurzu se účastníci naučí také základním relaxačním, koncentračním a mentálním technikám a základům správného dýchání. V propojení s problematikou spánku, který tvoří nejvýznamnější součást regenerace lidského organismu a základy zdravé stravy, je tento kurz základním vhledem v rámci cyklu kurzů zaměřených na problematiku duševního a fyzického zdraví.
Součástí kurzu je raw menu v bio kvalitě (polévka, hlavní jídlo, dezert), podávané postupně v jeho průběhu, a materiály pro účastníky v elektronické podobě.
Obsah kurzu:
- Kdy, z čeho a proč se tvoří stres
- Stres a náš mozek
- Kdo a co je "tvůrcem stresu" a jak s ním (s tím) pracovat
- "Teplota" ve stresových situacích
- Co dělat při běžném stresu, jak předcházet chronickému stresu
- Jaké vztahy vytvářejí náš svět
- Jak poznat naše zdroje stability
- Způsoby uvolnění během dne
- Nádech a výdech - nejdůležitější procesy v našem životě
- Nácvik základních relaxačních, koncentračních a mentálních technik
- Spánek jako přirozená relaxace, jak dobře usnout a jak znovu usnout
- Chronologie vstávání a spaní
- Orgánové hodiny - základ spokojenosti našeho těla
- Jsme to, co jíme - zdravá, vyvážená a chutná strava, její složení a principy přípravy
- Očista těla - jak bezpečně začít a pokračovat, kombinace očist
- Jak na redukci váhy bez hladovění a ztráty oblíbených chutí
- Spolupráce těla a mysli k dosažení optimálních výsledků
Praktické informace ke kurzu:
- Maximální počet účastníků na kurzu je 20.
- Vzhledem k praktickému nácviku relaxačních technik doporučujeme vzít s sebou pohodlné oblečení, karimatku nebo jinou měkčí podložku, menší deku, případně malý polštářek.
- Kurz je možné realizovat v prostorách s menší vybavenou kuchyňkou pro přípravu menu (talíře hluboké, mělké, dezertní, kompletní příbor), případně toto vybavení do odděleného menšího prostoru vhodného pro přípravu jídla přivezeme.
Lektorka:
PhDr. Ing. Dagmar Ouhrabková, MBA
Jsem propagátorkou nekončícího vzdělávání a poznávání života. Miluji práci s lidmi a pomáhám jim nacházet nové obzory prostřednictvím odborného vzdělávání v oborech zaměřených na osobnostní rozvoj, duševní i fyzické zdraví.
V oborech souvisejících s veřejnou správou a sociální sférou se zabývám vzděláváním v oblastech, které souvisejí s personálními procesy, řízením a rozvojem lidských zdrojů, krizovým řízením, měkkými dovednostmi a prací se seniory. Dále se v rámci těchto oborů věnuji přednáškám o stresu, výuce relaxačních technik a office jógy.
Jsem vděčná za to, že mi můj život přinesl do cesty také koučink, metamorfní terapii a jógu a také za to, že propojením všech oblastí mého působení mohu přispět ke zvědomění vlastního životního a energetického potenciálu každého člověka a být podporou při jeho životní cestě.