Mimořádný zážitkový kurz pečení s Martinem Beránkem
Zajímáte se o technologie přípravy dezertů, hodláte nakoupit nové přístroje, nebo si jen zkrátka chcete dopřát příjemně strávený čas zážitkovým pečením s mistrem, který měl tu čest být na stáži v hotelu Marriott pod vedením známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha?
Cena: 2990 Kč s DPH
Na kurzu vás mistr cukrář Martin Beránek naučí připravovat tyto 4 vynikající dezerty:
Kynuté těsto – malý mazanec
Odpalované těsto– Pate choux – plněné krémem fior di latte s mascarpone
Linecké těsto – Tortino – vrstvený dezert z lineckých plátků slepených krémem a s ovocem
Čokoládový fondant – horký čokoládový dezert s tekutým středem podávaný na crumble se smetanovým krémem
Všechny dezerty se budou péct v konvektomatu UNOX.
Na kurzu také každý zdarma obdrží:
- malou krabičku s výrobky jako dárek
- recepty jednotlivých výrobků
Samozřejmostí je coffee&soda bar a lehké občerstvení v ceně kurzu.
Čas a místo konání:
Hustopeče - Javorová 1a, vždy 15:00 - 18:00
Dodavatelem kurzu je ProGastro.
Představení lektora:
Mistr cukrář Martin Beránek
Rodák z moravského městysu Nosislav získal pokoru k řemeslu od babičky a maminky.
Po vyučení kuchařem začal pracovat v brněnské restauraci Ristorante Rialto jako kuchař. Prošel stáží v pražském hotelu
Marriott pod vedením Zdenka Pohlreicha, který mu pomohl k trochu jinému vnímání a cítění gastronomie.
Cukrářské vášní propadl v hotelu Noem Arch. Poté pracoval jako šéfcukrář v Il Mercatu pod vedením Riccarda Lucque. V této
době prošel stáží v pražské restauraci La Bottega di Finestra pod vedením mistra cukráře Daniela Combi.
Důvodem pro založení zakázkové výroby Dolce Passione v roce 2015 byl pocit svázanosti jídelním lístkem.
Jak už napovídá samotný název, projekt Dolce Passione vznikl z čisté vášně k dobrému jídlu. A proč "sladká vášeň" právě v
italštině? Mnoho receptur pochází, nebo je inspirováno Itálií a tamními chutěmi.
Martinovým cílem je představit široké veřejnosti opravdovou cukrárnu. Takovou, kde se dbá na kvalitu, ctí výrobní postup a
složení produktů. Kvalita je právě to, na čem si zakládá nejvíc. Proto si řadu surovin potřebných k produkci pěstuje, zpracovává
a vyrábí sám. Ať už se jedná o různé druhy ovoce, marmelády a zavařeniny.
- nyní dodává do kaváren a restaurací v Brně a v Mikulově
- uspořádal několik ročníků cukrářské soutěže „Upeč, co umíš“ v Nosislavi.
- vaří v kuchařských studií v Praze a v Brně, kde vyučuje italské dezerty, moderní restaurační dezerty, bezlepkové pečení, čokoládu a kynutá těsta
- Martin spolupracuje s firmou DeLonghi v ČR na workshopech a festivalech pro prezentaci robotů Kenwood