Kuchař/kuchařka teplých pokrmů - rekvalifikační kurz (dle NSK 65-001-H)
Kurz příprava teplých pokrmů 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin praxe.
Realizuje AKREDIKA, o.p.s.
Číslo akreditace: MSMT-1572/2022-2
Pracujete jako kuchař/ka, ale nemáte odpovídající vzdělání? Pracujete ve školní jídelně a odchází vám vedoucí, kterou nemůžete nahradit, protože nemáte profesní kvalifikaci v oboru kuchař? Nebo se jen chcete zdokonalit v kuchařském řemesle?
Absolvujte rekvalifikační kurz na kuchaře.
Popis kurzu:
V rekvalifikačním kurzu z oblasti gastronomie Kuchař/kuchařka teplých pokrmů získáte veškeré teoretické i praktické dovednosti pro práci na pozici kuchař/kuchařka teplé kuchyně. Kurz je zakončen zkouškou před autorizovanou osobou, po jejím složení získáte Osvědčení o získání profesní kvalifikace.
Obsahem kurzu jsou veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného kvalifikačního standardu profesní kvalifikace. Kurz zahrnuje 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin odborné praxe.
Co vám kurz přinese:
Po ukončení kurzu absolvent má veškeré kompetence a dovednosti vyplývající z aktuálně platného hodnotícího standardu profesní kvalifikace.
Délka:
Kurz zahrnuje 36 hodin teoretické výuky a 114 hodin odborné praxe
Forma studia:
Prezenční
Způsob ukončení studia:
Závěrečná zkouška před autorizovanou osobou v rozsahu 5 – 7 hodin
Komu je kurz určený:
Fyzické osobě splňující vstupní předpoklady
Vstupní předpoklady:
Nižší než ukončené střední vzdělání, min. 16 let
Obsahová náplň:
- Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
- Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
- Přejímka potravinářských surovin
- Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
- Příprava surovin pro výrobu jídel
- Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracování
- Příprava teplých pokrmů podle receptur
- Charakteristika dietního stravování
- Zpracování a úprava polotovarů
- Příprava a pečení moučníků
- Příprava teplých nápojů
- Regenerace pokrmů
- Nakládání s inventářem
- Skladování potravinářských surovin
- Obsluha technologických zařízení v provozu
- Organizování práce v gastronomickém provozu
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů